Saturday, 8 December 2012

...bAgOsLaH...

ak mmg bukan stok stalker tegar ..
tapi ak maseh stalk pasal kau..
bagoslah makin hari ak tgk makin mesra..
makin bahagie memanjang 
bagoslah korang da makin public..
walaupun dulu korang senyap je..
sampai ak pn x tahu..
dan tertipu !_!
bagoslah sbb kau pn makin berisi..
dulu sekeping...
tandenye mmg bahagie.. dan bagoslah 
kite da xde ape2  sbb mungkin aku 
x mampu nk buat ko bahagie beria..
tahniah sbb ko pndai jage hubungan baru 
ko tu. aku doakan kekal smpai akhirnye..
cume aku nk ko tahu yg ak 
masih xpcaye ape yg ko da buat dkat aku..


maaf aku masih x mampu nk bg jawapan
sbb aku x kuat nk bedepan
dgn knyataan waktu tu.
cume ak nk ko jgn pk yg bukan2.
sbb ape yg ko pk mmg bukan jwapan kpd knyataan aku 2
even da 2 tahun  lebey aku maseh x bole lupe.
mcm mimpi. tapi x indah pun.
takpelah. kiter mmg xde jdoh.
harapan supaye ko bahagie smpai bile2.




Sunday, 18 November 2012








yg pasal master 2 komfem 100.1% ak stuju. next sentences mmg tekene segedabak dkat muke. tapi tetap ade beza. ak x 'wrestling' mane pun. malahan siap golek2 atas katil. maksudnya ak rase fasa aku skarang ialah aku sgt 'relax' dgn kehidupan aku skarang sehinggakan dulu aku yg merupakan spesis yg takot dgn exam dah jadik xde perasaan mane. kronik 2. mcm cntohnye hari esok bersamaan 19/11/2012, ade midterm ekonomi pertanian kot! oh my goodnesssss... phew~~
tapi aku masih bermalas malasan.oh tidak. dan skarang menunjukkan 1.52 a.m. dan masih mengupdate blog. nice. tapi betul lah harrison ford ckp ni. 'thats what life is like'. kdg2 kite experience byk kali kot satu2 prkare yg same dlm hidup. tapi tindakan kau tetap same. ade brubah pun siket je. stress kau pun pd bnde n masalh yg same pn pernah. is it beautiful n amazing right? punyelah beautiful sampai nk exam esok pn ak x stress langsung. haish. dah nk smbung stadi. bye!_!

Friday, 16 November 2012

CEriTA SEkarANG

hokey mmg da lame x potpet2 kat sini
bz lah u.... bole pcaye ke? mestilah... i bz u know (bz lah sgtkan)..
btw, once kiter da lame x menulis... akward taw... ibarat mcm dah lama x makan nasik, mesti rase lemah + mkn pun mcm lembab je ( yg 2 tipu sbb ak pasal mkn bukan jenis mcm 2, slagi boleh n mampu ak tetap telan je). yelah x biase dah mkn nasik.. asyik dok p kfc mkn KFC ZINGER DOUBLE DOWN : masin x hengat (-___-")


skarang ni hidup aku seperti lalang yg kesane ke mari. dgn kata lain aku ikut je jadual hidup aku mcm biasa. pegi kelas. balik kelas. makan. tidur. fbying. mendownload yg ntah hape2. BLAJAR? tngu da nk exm lagi brape hari baru aku terkapai kapai carik nota yg bterabur dkat mane ntah. baru kecek kawan2 yg ade soklan tutor or exam. yup itu mmg aku. (ak mmg spesis stadi last minit) so siape yg x suke sile jgn kwn dgn aku. sbb ak pn x mnx korang kawan dgn ak. (hamboi, belagak no). tapi seriesly aku mmg begitu.


laki no 1 aku skarang ialah daebak. hari2 mmg x jemu ak nak tatap wajah die. balik kelas pn nk tahu ape hadiah baru yg die nk tunjukkan dkat ak. nmpaknye allkpop da jadik second dah. apatah lagi nara dan kosmo. oh tidak sila marah aku skarang. masih x bole terima hakikat ak adalah sebahagian kpopers.

walauapapun, kshope masih dlm ingatan hokey even aku bukan hicom. its oklah at least cedok ilmu cket. ko ingt senang ke buat bisnes? mane ade orang terus bukak company segedabak besar. blaja bia dari bawah ok. nice.

last skali, hargailah orang sekeliling kita yang banyak dah bantu kita even sekecil virus pn. mari bersama sama mendoakan mereka yg ditimpa ujian supaya dipermudahkan segala urusan..bye.

Friday, 27 July 2012

....GiLeKaN CoNtEsT...

~salam ramadhan yg ke-8~
so pe nk story ri nih? owh title suda ade..
da bole mule da laye..
yup.. aku mmg gilekan contest..
any contest..mmg ak excited..
tapi (lagi suke cntest yg x kua modal) hik2..
sbb duet pt da kring..
so x bole r nk involve dkat contest2 yg bebayar..sori ea..

contest can be divided into 8 categories..
yg ak taw r.. myb ade je kategori tmbahan..
1.slogan
2.sms
3.lucky draw
4.video/photo
5.rank
6.design
7.jwab soklan
8.mengarang

dlm byk2 kategori ni..ak plg suke yg.......... of coz no 1,4,5,3,7 n 8.
sbb pe no 2 n 6 x? sbb klu yg via sms ni lbey kpd kt kne purchase smthng mcm cntohnye
coklat cadbury. then ade kod dkat pmbalut coklat 2..then sms kod die.
for those yg duet tlebih.bole je join yg contest bebayar ni
no hal.. msti x ramai pesaing..hu3.. sbb myb ramai je owg
mcm ak yg kedekutz cket..so ade chnce besau r bole mnang^^..
utk no 6 plak.. knape ak x suke? sbb ak kureng cket kekretifan ni.major contest cmni
swuh kt design banner or logo or tshrt or kad raye or mcm2 r..so ak kureng cket..
kpd yg mmpunyai bakat tpendam dlm art..silekan join..jgn sgan silu..

knape mst contest? ok mri jwab sndri soklan ni..
dlu ak saloo je ignore contest2 bagai ni.x kire r kat blog2 or suratkba ke.
mmg x interested lgsg..sbb ak rase alah.. mane mungkin bole mnang.
pnduduk kat malaysia ni je da bape ramai..xde chance punye..
but 1 day, ak saje nk dnga stesen radio online. bile kt da kat page radio kan
kt bole nmpk iklan2 n x ketingalan iklan contest
so, ak mcm truje nk join contest yg ade.n 4 da frst time in my life 
ak join contest kat sinarfm. just niat 2 ala try je....
ade rzki ade r..xde xpela..tem 2 contest karangan pndek 
psal knangan terindah ngn pmly..tem 2 plak bwu blik olidey ngn cousin2
n pmly ak.. so just story mory je r sbb fresh g kat kpale ni.
then ak submit la mcm biase.. tem submit pn bukan men submit je
kne isi detail form psal kt dlu k..

tem 2 ak kat u..so, mcm x amek pusing sgt r nk g search saloo page sinar
ni sbb ak jrang sbnanye dnga radio online. ari 2 je saje gdikz2..
until 1 day............. ak dpt pngilan yg tertera kat screen phone ak
mmg unknown number ofis. ak cuak x cuak gak nk angkat sbb
ak pk blik if ak de wat ksalahn dsiplin ke ne r taw pihak dpp tepon ke
p tgk no kl.so cam tkot x tkot je r. so ak decide tok angkat. ne r taw emergncy ke.
then........................ 'hello assalamualaikum, saya jamal jamaludin dr sinar fm,
 ni cik nur madihah kan?' ak dgn teketar ketar jwb 'ye sy'.... 'thniah kerana anda telah mmenangi wang tunai bejumlah rmxxx dr sinarfm'......wowowowowwo..tem 2 just speechles smpi lupe
nk wsh thnks kat dj n sinarfm tem 2..ak bawu teringat yg ak msuk 2. ak pn hmpir lupe..

neves+epi taw tem 2. meremang seluruh badan. ahahahaha. smpi cm2 skali ke..
mlampau je kau ni jah. so start from that day..aku dengan terujenye join any contest
yg ak suke n bawu tahu ade byk jnis contest. so plih je r nak masuk yg mane..
lame2 addict plak da. parah gak. sbb aku rase puas hati.rupenye xde pe yg mustahil.
n jgn bsangke yg plik2. patotnye blaja pn kne rase mcm ni.

so last skali.. ak pn nk ajak kowg join sgale contest ni.. best taw kowg^^ ok nak kmas2 rumah
see u later..bye^^







.....nO HaRd fEeLiNg...!_!


ok.. siyes.. ak rase x bez d saat ini..
hu3.. agak jrang ye prasaan ni btandang..
even ak taw hasrat ak ni mmg x munasabah lgsg..
p klu ak ade batu ajaib yg bole tunaikan pmintaan..
ak mmg da mnx byk bnde
n yg plg2 ak nk mnx tok waktu skang ni..
ak nak klu bole sume manusie kat dunie ni
xde prasaan marah.fullstop.

why?
yup ak sgt admit ak mmg susah nk marah..
bukan sbb ak mmg baik..
tapi............ yup im kind of person yg suke pendam..
x kesah owg nk ckp pe..nk ckp x bgoz r pndam prasaan..mmg ak xbole nk mrah..
kdg2 ak mmg ade rase nk mrah bile..
smthng 2 ak xsuke r blaku..
or smthng yg wat kdg2 ak trase tahap gaban (klu cket2 je trase mmg xdenye r nk mrah)
p ak saloo cntrol..kdg2 bkn ak cntrol..mcm.. ade feel x bes klu mrah2
n ak mudah kesian kat owg yg akan dmarah oleh ak 2...2 xjdik nk mrah..

tapi arini... nak luahkan... yup..im not good enough..
tapi..bole x tgur care yg mcm slow2 ke...mcm ak layan diowg..
yup..slame ni ak mmg x kesah.. but today ak da stat kesah.
sbb ak maseh dlm proses blaja smthng new..
sperti yg kt sedia maklum.. owg bawu blaja mmg x power g r owg kate..
but.. ak kne r td..n kne dgn pkataan yg kesat...
huh...ok.. ak mmg da x tahan..
dan ade feel x bes skang ni..rase nk nanges pn ade..
tapi apekan daya..
ak just let go je kali ni..
n lupe plak.. ak nak sgt2 mnx kat batu ajaib 2..
supaye sume owg kat dunie ni.. layan ak mcm mane yg ak layan diowg..
p sume 2 x mungkin tjadi..
ak sbnanye sgt suke keje dlm keadaan yg girang..tapi skang...............................

2 r.. ak hope sgt2.. one day mereka sdar kpentingan 'sabar' 2..
sbb lpas ni myb ak da kureng gile2 g,, or glak2,,
sbb ak da rase x slese nak bgaul mesra g ngn depa 2..
klu ni yg diowg nak.. ak folow je..
yup ak mmg rndu 'agribiznesrian'....
sbb mereka bes.. ak jrang rase feel yg x bes...
if ade, pn ala.. cket2 je.. biase r 2..but then cpat ok...
n sudi tok aja ak if siyesly ak xley what smthng 2,,
hmmm.. yup ayat ak mmg mcm x besyukur dgn pe yg de..
ciap mnx batu ajaib r..
ak just luahkan je.. sbb mmg tngah rase x bes..

ok.. nak muhasabah jap..
bye2!_!




Tuesday, 24 July 2012

....iTs aLL BOuT KoReA part 2...

alrite alrite alrite..
suda bole smbung kmbali 
entry yg tbengkalai 2^^..


so,pd ak 70.1 gb 2 mmg t'amat n plus2 besau taw.
kdg2 ak t'pk why not 70.1 gb d full kan ngn nota2
kat learning zone ke..cerpen2 ke..smthng yg more useful
than korea entertainmnt..huh..sbb ak rase ruangan 2 sgt2 lagha..
u know lagha kan? tapi then ak akan ckp..
'ala, sgt syg nk dlete sume 2'............ !_!


hmmm..mmg jwabnye x kemane r nk deletenye folder2 yg mlambak 2..
mmg sah2 ko makin tmbahkan madi.. ni blum nek cuti sem g.. ish2.. lagi kronik..
n antare habit yg mnyebabkn folder 2 btambah adalah kerana:


1. ak antare owg yg sgt teruje bile mv sgale kpop ni da kua :P...
2. mane x pnuh, pv pn ak da layan taw skang..
3. rasenye klu bole stiap mase nk search page ni je..
4. addicted mendownload, klu kt just nk dnga je lagu2 kat page ni xpe,dah ko pn suke dwnload
    mmg penuh r..
5. last but not least.. ciap swuh kwn downloadkan if surver down or x sempat nk dwnload.hampeh seyh..


so, bdasarkan reason kat atas mmg da sah ak mmg lagha.. klu lagu2 kpop 2 ak wat senaman senam seni 
ke xpe r gak..haiya.. mmg lagha.. prlukan some1 tok brainwash.. ntah2 tahan bape ari je,,,, ngee~


konklusinye.. ye ak admit ak da masuk fasa fan tegar kpop sbnanye
but still new n byk g yg x taw..
n 1 mnde ak mcm ni taw owgnye.. kdg2 ak bile da fanatik
kat somthng 2.. just stick kat 1 pkare 2 je.. so sperti yg dah d tunjuk..
agency kpop sndri suda byk kuakan grup2 baru.. p ak klu grup baru mcm x nk amek 
pusing n just suke kat grup yg currently ak da suke.. p 
tapi.. chera suke knalkan ak ngn grup2 baru.. so ak pn stat r crik2 psal diowg ni n
silap2 ari bulan ak suke gak..aish..


lastly... owg kate bile kt da suke kat smthng 2.. kt akan explore kan..so mcm ak r skang..
akibat da suke sume2 nih, tem ni r nk explore mkann korea r,,language die r.. fesyen die r,, tmpat2 mnarik r..
suke tgk pic kwn2 ak g korea r.. n see.. thats all bout korea kan..
n ak x tahu smpai bile bole benti.. ak nk taw gak...
sbb ak rase baik ak pk psal pmly ak ke..hobi ak ke..care nk kruskan bdn ke..



ok..bye2 sume.. ade kje nak wat cket^^
salam ramadhan tok sume..

ps: ak baru sedar cemin mate yg ala2 korea 2 hilang mane ntah.. mhon dak2 agribiz carikan-___-




Sunday, 22 July 2012

......iTs aLL bOuT kOrEa part 1....



huh...


payah nak habaq ni.. kronik ni...


ak sndri pn x sure cmne nak story mory la..


bagaimane ak ley tjebak dgn 'its all bout korea'..hu7...

frst of all.. ak rase ak stat tjebak dgn sume korea punye entertainmnt ni


tem skola rndah g (x ingat drjah bape).. p bukan sume entertainmnt.. just dmam DRAMA KOREA saje..


mmg tipula klu kpop pn mule dr skola rndah.. tapi dlu.. oleh sbb ak tarak pc or apatah g laptop (yg time 2 hargenye mmg giler mhal).. yg ak dmam drama korea 2 just yg ade kat tv je.. :P balik skola je.. cpat2 mkn or berebut2 ngn adik ak yg nk tgk katoon..seingat ak time 2 yg ak dok beria tgk AUTUMN IN MY HEART.. cdey drama ni..p yg ak plik...tem 2.. seangkatan citer WINTER SONATA... p ak x tgk plak.. ak pn x tahu nape..kronik tok tem mgrib plak ialah ALL ABOUT EVE ngan HOTELIER.... p x ikut sgt.. just mcm2 2 je..so.. tem 2 just knal pelakon2 dlm cite2 2 je r.. yg len haram x knal.




then pause jap................................................... sbb? ak dok ostel tem skola menengah... mmg lagi x tgk r.. sdangkan iklan kat tv pn aku abaikan..ciap klu balik uma.. mmg jakun r..mulut tenganga je if ade iklan baru (hiperbola)..lagi r drama korea ni..mmg bye2 r..then ak ingat berakhir r kat si2 kehidupan psal korea2 ni..

rupenye just baru pemulaan buat aku.. bile ak blaja kat matrik.. addict trhadap korea ni bawu slow2 stat kat kehidupan ak yg naif ni...naif?..tem mtrik mmg sgt truje denga lagu NOBODY,SORRY2,GEE,...pergh..tem

ni r ak knal apekah itu KPOP..p ak tahan tahap adict ak sbb ak xde laptop g.. so klu ak nk tgk... just menyibuk wat baik ngn besfren ak.. so tgk kat fon die.. sbb tem 2 enfon ak mmg cikai !_!....kemudian bemulalah episod ketagihan drama balik.. pd zman2 2.. of coz r ak tgk 'BOYS OVER FLOWER'....tem drama ni belangsung..punyer r.. nk tgk sgt2.. kwn ak ciap beli cd.. so ari mingu je.. ramai2 kat blik D1.4... mnjulur kaki sume tgk drama ni.. sbb pe? ak da mention td.. ak xde laptop.. so tumpang tgk kat rumat ak je..fuh... mmg kasihan r.. -______-'yg plik 2 maseh mmpu nk tgk drama bagai walhal kat mtrik gile gaban susah blajanye..ish3..












so nmpak kan kat si2..walaupun limited gile yg ak dpt tgk.. KPOP pn just 3 grup ni je yg ak knal n tem 2 ak mmg lgsg x taw name diowg sbb ak just fokus kat lagu diowg je.. mmg x nak amek taw psal name die.. da r SNSD n SUPER JUNIOR ni mmg ramai gile ahlinye.. name mcm nak tebelit lidah ak sebut.. mmg lupekan r hasrat nak knal2 diowg ni.. ak pn x sure nape ak bole truje nk dnga lagu2 korea ni.. drama bole time g.. siyes weyh... sbb tem ak kat skola menengah dlu.. just naif sgt.. dnga malay, english n nasyid..ak pn plik.. sperti virus.. tem mule2 ak x sedar.. p skang ni ak bole pk blik..

so smbung cite..tem universiti r.. segale ktagihan sgt2 rapidly growth!!!!!!! sgt222222 dasyat ok!! melampaui batas. lagu2 kpop da stat bemaharajelela bertakhta kat dlm list music ak x kire laptop or phone. drama jgn ckp r..berebut nak pnjm hadisk kwn2 yg mmg sgt22222 rajin mendownload kpop n drama bagai ni... tem dpt hadisk owg2 ni.. mmg mlampau excitednye...n fenomena ni xde pause taw! bterusan dan makin melebar sayapnye. bole plak betambah g.. KOREA VARIETY SHOW...huh..tarik nafas jap.. mmg addicted..ak pn x taw r pe nak jdik ngn ak..yg x ley blah.. smlam 23/7/2012.. ak cek folder kpop ak je kat lappy.. amboi 70.1 GB bole imagine x begitu banyak!!!!!!.... tok fan kpop yg g tegar dr ak msti rase 70.1 gb ni myb jumlah yg agak cket... p pade ak..banyak woh!.... trukz 2..

besambung... (pnat plak type)^^....

Thursday, 12 July 2012

DOHJO

x tahu nak mule entry ni mcm mane...
sbb ak mmg da tersangat lama x update blog ak ni.. -____-
tapi ari ni ade kekuatan n masa yg mengizinkan..
so, aku sgt rajin ari ni tok update..
hope berterusanlah ye rajinye utk update..
sbb cik pejan da bising2 bile mau update..

ok..mcm biase tjuk entry mcm phm x phm je kan..
tapi xpe wat yg tibe2 gdik nk singgah entry yg plg burukz ni..
wat2 phm je la ye..
anyway.. (ceh skiping).. ape yg ak nk ngomong dsini..

yup..im totally not good enough
sgt jujur bunyi dsitu..
mcm biasela..oleh sbb ak suke wat entry2 yg emosi..
so, kne tahan cketlah..^^

ape yg cube ak nk smpaikan kat sni ialah..
aku mmg nak terangkan kat seluruh alam..
aku mmg x besedia g nak bepacaran g..
so??????

ok..ak mmg sgt rimas if psal jodoh diungkit byk2 kali.
ingat... BANYAK KALI je yg ak rimas..
ak xdelah kisah sgt kalau skali skale..
tapi mcm biase mulut org..
x bole nk tutup..
sbb bukan mulut ak..

yup.. btol.. aku mmg xde pakwe lagi (laki yg mrangkap bkal jdik husbnd ak)
p.. knape?? slah ke ak xde pkwe lagi?..
sudah cukup tue ke umo 21 taon?
owh.. lupe plak.. kan da trend zman skang.. kawen mude..
mgkin bukan trend.. but da smpi seru..
tapi.. ak rase tersgtlah x puas aty apabila owg2 mcm ak yg blum pkirkan soal jdoh
ni telah diambil ksempatan. yela.. nk matchkan ngn anak2 depa lah..
x pun.. dok canang yg anak dare wak saiman x bepunye lagilah..
hmmmmmmmmmmmmmhmmmmmmmmmmmmmmmhmmmmmmm..
sgt jujur.. ak x gemar situasi ni..
n tipulah kalau aku kate aku xde prasaan tgk owg2 lain kaple..
sbb aku pcaye adelah masenye t utk ak..cume ak x tahu bile..

ye,,, luahan aku masih x kene g ngn tajuk entry..
skang ak baru nk explain..yup..im not good enough..
sbb byk skill yg kureng dsane sini..
yup mmg btol jdoh x perlu yg smpurna..
sbb myb akan mnjadi smpurne dgn sndrinye apabile
dah ade psangan..
tapi.. apabila berbicare tntg kawen..
bukan pkare kcik ye kwn2..
n kt kawen pn bkn dgn seorang laki2 brname suami je..
tetapi berkahwin dgn keluarganye juge,,
sbb 2 prlukan persediaan yg trperinci
dgn kate lain.. aku blum bersedia..
sbb 2 ak pn xde rase nk kaple2 g
tapi bile da smpi masenye t
mstilah ak berusaha utk mmpersiapkan diri aku.. (ayat mcm tungang tbalik)

not good enough yg cube aku mksdkan ialah skill aku ni..sikap aku..peribadi aku..
byk yg kureng g.. denga plak ade yg kate aku ni memilih
tapi mst ramai ckp aku ni nak plih yg bgoz n ensem n kaye je jadi hsbnd ak..
hu3... mmg totally wrong..
aku rase cket je manusia yg ALLAH ciptakan almost perfect mcm 2..
pade aku.. aku ni x payahlah nk memilih sgt
sbb ak pn xdelah sesempurna mane pn..
ak pn da sgt2 besyukur dgn ape yg ALLAH kurniakn kat ak..

dlu tem aku kcik2 ak x kesah pn psal sume2 ni..
ak ciap tegelak2 gelak je tgk org diejek anak dare tue ke..
cite andartu ke..
tapi bile ak pk blik..sume owg pn x nk jdik cam 2..
siape yg nak.. klu da jdoh x smpi g..
nak wat cmne..tol x..
so..harapan aku pade owg2 dsekeliling
tlglah stop sat dok kate anak owg..
aku tahu anak2 kowang sume da ade yg teristimewa
n da ade yg bkal mlangsungkan..
p jgnlah dok kate psal ak..
ak tgk lately ni mak ak pn mcm t'pkir2 psal ak
ak xnklah mcm 2,,
wat mak ak risau je,,,
aku rase mak ak pn jnis x kesah..
p cubela kowg bygkan klu da byk kali kene,,
mstilah t'pkir gak kan..

so... da mcm puisi plak ak tgk entry ni..
perlu stop.. utk crik jdoh..
opzzz... tsalah plak..^^
bye2 sume..



ps: pcayelah sume owg ade jdohnye masing2.. cume dkala waktu yg berbeza dpertemukan jdohnye itu..

Friday, 23 March 2012

....KePerLuAn VS GlAmoUr....

 jujor aku cakap, aku kadang2 jelez mlihat kmewahan hidup orang2 kaya..sbb? diorang bole memiliki ape saje yang diorang mahukan tanpa perlu berpikir panjang macam aku. malahan barang yang diorang mampu miliki itu,bukanya calang2 barang but da style n da branded one tahu. memang bukan semua anak orang kaya begitu, tapi masih ada sesetengah daripada mereka itu, sebegitu. diorang beli pun bukan sahaja dekat tempat2 yang popular kat malaysia ni, even luar negara pun ada tahu.dengan kata lain,hidup memang super duper best la.tipu kalau aku kata aku tidak berangan untuk hidup macam mereka itu.



...........................tapi........................................

aku rasa secara realitinya, aku perlu waras membezakan samada keperluan ataupun glamour.sebab aku rasa aku masih terkeliru dengan term glamour dan keperluan.yela,nak kata aku takde handfon,ada je..(cuma aku punya takde wifi)..tapi aku ada komputer riba yang boleh membenarkan aku untuk surf internet jugak.so takde masalah kan? nak kata aku takde beg tangan..ada je..(tapi aku punye yang 2 angke je harganya) p bole pakai pe.ciap kawan kawan aku kata beg ak tu berat kot.kasut pulak,memang x payah ceritalah.mlambak je.(penuh dengan sandal sbnanye)ciap prnah menjadi mangsa kasut dari company L**O.sedih kot.kereta...konfirmlah aku pinjam kereta bapak aku lagi.yela..bawak kereta pun tak terer lagi.

aku tak kesah pun orang kaya ataupun yang rasa diri dia agak kaya beli bende mahal2.yang kaya tu konfirmlah x payah nak pertikai.yang sederhana je tu,memang ada je yang suke beli barang mahal2.sebab ape aku tak kesah? sebab kadang2 ada sekumpulan manusia kat dunia ni merasakan up2date nih mmg syiok n kepuasan yang maksima tahu.tak kesahla sampai kene berhutang pun.even zaman sekarang,kawen pun boleh buat loan.memang vogue la majlis kau jah.maka menjadi glamour.seterusnya menjadi ikutan orang disekeliling.mungkin mereka puas hati dengan cara begitu.tapi satu je aku mintak.kalau boleh jangan sampai menyusahkan keluarga dan orang sekeliling.sampai akhir nanti.ALONG yang kejar anak bini.itu memang aku pantang cket ok.

so,untuk diri aku.better aku perlu berpikir dengan lebih mendalam mana satu yang keperluan ataupun glamour.tidak salah untuk glamour,asal kene dengan tempatnya.aku rasa at least aku kene sedar yang duet aku pun takdelah banyak mana pun.cukuplah sekadar ade certain gadget aku maseh berfungsi even tak advance and yang penting x putus talian antara aku n pamily aku yang jauh nun di sana. makan minum aku pun cukup.(bab makan terlebih dari cukup).baju pun ok lagi takdela sampai tahap bertampal.

kesimpulannya,aku x payahla nak hidup ikut gaya orang laen.supposely aku kne idup ngan gaya idup aku sendiri.tapi janganlah sampai aku ketinggalan zaman plak.macam tak best jugak.yelah.antar surat pun guna burung merpati.

ok.nak out dulu r.kbai..

ps:jeles dengan pejan sebab selalu dapat fon dari abang dia ^^



sekadar gmbar hiasan yang x bmksud ak mmg admire brg2 kat bwah ni.











hah..kalau nilah barang yang aku ada,memang gila glamour r kan aku ni.tak payah nak pink sangatla kan.nak mencapub la tu.

Saturday, 17 March 2012

habits yg saloo d stalk.. ^^

habit? ape 2? habitat ke? or pak habit mcm kwan mokde ak yg dok kat arab 2? ke besfren aku? yola da dok stalk saloo..mmg sahla kwn aku...(tgkla 2, stalk pn da d kire habit gk tw) ^^...erm..actualy mgikut pndangan wikipedia :



Habits (or wonts) are routines of behavior that are repeated regularly and tend to occur subconsciously.[1][2][3] Habitual behavior often goes unnoticed in persons exhibiting it, because a person does not need to engage in self-analysis when undertaking routine tasks. Habituation is an extremely simple form of learning, in which an organism, after a period of exposure to a stimulus, stops responding to that stimulus in varied manners. Habits are sometimes compulsory.[3][4] The process by which new behaviours become automatic is habit formation. Examples of habit formation are the following: If you instinctively reach for a cigarette the moment you wake up in the morning, you have a habit. Also, if you lace up your running shoes and hit the streets as soon as you get home, you've acquired a habit. Old habits are hard to break and new habits are hard to form because the behavioural patterns we repeat are imprinted in our neural pathways 


yg ni sah copy paste..(habit g)..uhuk2...tbatuk jap...nk mudahkn citer..mai ak bgtw..antare habit yg ak agk saloo stalk n trprasan..^^


1. suke dok tngah or blakang2 kat kuliah smbil mninggalkn seat dpan brsndirian.


ok,,yg ni mmg spesis yg ak rse mlambak sbnaunye..secare umumnye..dok dpan ni mmg tbaek r..lbey bgoz dr dok blakang2..ish2..p rami je yg wat..sbb (ak sndri pn wat)..walhal mlambak je seat dpan2 2..even seat blkang pn da pnuh..stll nk mnyelit gak.. :P...(tpulang r, yg pntg engkau nk blaja kn) kang kne pkse dok dpan kang,,,x eklas plak nk blaja..hu7..

2.cube mnghapuskan eye contact ngn lecturer tem kne soal2 dlm kuliah.

ok,yg ni kronik..ak pasan tw..ade stngah golongan ni..tem lecture,punyer r smangat..dok salin nota r..mlukis r..tdo r..p ble bab lecturer nk pngl mai dpan or volunteer nk jwab soklan..tem ni r sume dok pakat wat2 mnulis r..jwab soklan tutor r..lagi bez ade yg tkan2 kalkulator r..x brubah dr zman ak kat matrik..smpi skang..he3...(ak pn kdang2 wat k, lagi2 ble x cnfidnt nk jwab soklan or tlupe nk wat latihan)

3.suke tnye soklan yg da tw jwapanye.

yg ni pn x klah kroniknye gak.yela,kt kan nk tnjuk mesra kn tem mule2 prbualan 2..smpi kt x sedar yg kt tny soklan yg da de jwapanye..cntohnye..(baru stat skype,msg,cal,video cal) yg x ley tahan 2..video cal..da sah r ko tw de watpe..yela..kdg2 kn kt blur or da x tw nk tnye pe..mmg ko balun soal yg plik2 r..ak pn pnah kne kat pasar dlu..''diha,nga bli sayur ke?" situasi yg len..ak ngah sidai kaen..'diha,ngah sidai kaen ke?" x jwab kang..mcm kuang hasam plak ak ni.. make jwabla ngn cerianye.. :P

4.ble owg tsayang cal,trus kua blik n cpai sgale dhan or pokok tok kacau n x pun amek bntal kat blik..tutup muke smbil tepon.


yg ni sumpah mlambak! dr zman ak skola mnengah smpi skang..he3..lucu kn..yela..cmne nk mnje2 if owg skliling dnga sore mnje ngn pkwe..hu7...ak x kesah pn..nk gayut smpi kat lua n smpi mlm2 bute..cume kdg2..bg ak heart attack gak sbb tem mlm 2..pnah ak nk g gosok gigi then ak punye mnjrit sbb tkjut bruk tgk ade pmpuan nga gayut ngn rambut mengerbang n muke pnuh bedak sjuk..ish2..tkjut den!

5.prbuatan yg x slaras ngn tndakan.

hu7..yg ni lawak..sbb ni kdg2 ak wat..yela..kwn da dok tngu bas nk p kuliah..n tnye ak da ade katne..dgn bngenye ak ckp ak da kat bwah..sdangkan kwn ak 2 da de kat bustop 2 da lme da..bngang je ak..he33...g 1, ble depa tnye.."ko ktne madi"? so ak jwab "ak nga on da way" sdangkan tem 2 ak nga pki tdung r, bwu nk mnum susu r,bwu nk jdual bku r..hahahah..lawak plak..nseb kwn x mai blik..mmg kntoi r..

6.malu tp mahu


yg ni x kronik sgt, p yela..kdg2 kt offer gak kat sape2. mau x mknan or servis yg kt de..geleng2 x mau..p tgn da tdah..or da amek da pn..he33...yg ni mmg lwak..mknan da msuk mlut da pn..yela,,mule2.x mau..lame2..mau.... :P

7.nk tnjuk terer

he33...nape ak glak? sbb ak rse ni plg ak saloo wat..especialy kat geng2 ak..bnde pe yg ak wat 2?
"madi, ley x tlg ak angkat buah tmbikai ni?" dngn bngeny ak angkat..n d sparuh jln g..ak da rse mmg berat sgt..p muke mmg cool dok tahan..then plastik sblah senget..kwn ak da dok glak je..g 1.."madi, hang bole x amek kn ak dging ayam yg nga pnas 2?" n skali dgn bangenye ak amek..n rupenye mmg pnas sgt2222...p cool je..then tkitai sndiri..ngeh2...pdan ngn muke ak.. :p

8. wat keje last minit

ni mcm fevret ramai mnusie je..sbb ak pn tgolong gak dlm golongan ni..siyes weyh..ak mmg suke wat last minit....walhal bole je wat asignment awal2..p dgil gak nk wat last2,,, alasan je ckap ak de meting r,,dkir r,,dance r..blablablablabla..walhal x de r bz mmanjang pn..on9 saloo bole plak..p mmg da habit ak..ish2..trukz btul..dlu tem mtrik..bole ak ikut style dak yg 4 flat stadi last2 mint..mmg bnyk cekadak r..he3..(madi,diowg 2 gifted,,x yah r yg kau gdik2 nk ikut..klu diowg da x nk stadi pn xpe..) hmmm~ hmm~

9.minat yg kabur

nape ak kate cam 2? sbb ak mmg alaminye..n x sngke ak jmp gak spesis cmni..yela..ak mmg suke kmpul drama n muvi kat external ak 2..bukn 2 je..suke gak kmpul novel cecilia ahern ke..but! ak x bace n cite2 yg mlambak2 ak amek 2..ak kmpul je n x tgk..n ble owg tny cite ni bez ke idok..tem 2 dok kalut x tw nk jwab pe kat depa..tem depa cite psal muvie yg diowg amek dr ak 2..ak just snyap n x byk mencelah..cntoh plg dkat..RUNNING MAN..ish2..pnah tem 2..ak bwu episod 20 lbey..diowg da bz citer smpi episod bpe ntah..hahahaha...ak blur n tngange je r..

10.suke tdo n tdo lmbat

ahahahahahaha..ni mmg fevret..suke tdo 2..x yah ckp r..smpi kwn ak msg pn ak x rply..mmg da sah ak suke tdo..agi2 waktu ptg..sgtla x elok..ish2....-______________-...tem kwn ajk kua,,g joging r,,tgk ruse r..g puncak vista...tem ni r..ckp bz r..x rply..rupenye..jln2 dlm mmpi..p skang ni..cam agk bz..so,,x pat tdo ptg sgt..(yela 2)...yg tdo lmbat 2 mmg..walhal seharian da pnat..kua r..dkir r..dance r..program r..mlm msti mcm wjib je nk kne on9..stalk owg r..cal r..smpi lewat mlm..kat klaz..mmg ade certain tem 2..ak stuju je r ngn pe yg lecturer ckp kat dpan 2..ble kne soal..blur r..tny owg sblah r jwapan..x dnga soklan la..ish2..p kdg2 je k..bukanye saloo ak tdo kat klaz..

okaila..mau out..nk tdo..opz..x r..men2.je..stalk owg pn slah 1 habit kot..lupe nk mention..lagi2 klu kowg mmg beria nk knai certain mnusie r..awek owg 2 r..pkwe owg 2 r..msuh r..hu2..habez kne stalk fb ngn blog depa..(mcm brpengalaman je) ^^...he3..ak xdela suke stalk owg sgt..ok..mau out dlu..baibai.. :)


ps: ble tgk blik..mcm byk je ak join sgale habit ni..he4..lu pikir r sndri madi..

Friday, 16 March 2012

CoReTaN 16/3

ehem2.....

ehem2....

ehem2....

ehem2....

he33.....

hu77....

poyo r...

CiKo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  ak rndu ko... -________________-....sori da lme x jenguk ko...ak mmg kwn yg jaat..(bwu twu ke) maapkn ak.. -__- ak x beniat...~ ~ ~ ~ ~

ok..mari tnglkan kisah madi n her ciko..n frst of all nk ucapkan tme kaseh kpd shabat2 yg maseh nk folow aku wong jowo even ak mnusie plg mlas kat ats muke bumi ni yg nk update blog. by da way, manyak gak bnde2 baru yg ak plajari stakat 16/3 nih...mstilah kne share kn..harusla..erm..well ble lame da x update, otak x bfungsi jap tok generate idea2 entry baru.biasela idea pn ciap mlaz da nk lyan ak.kehidupan ak wat mse ni mcm biasela..nk kate bz x jugak..nk kate x bz..pn x jugak..ak just folow da flow la..(ciplak ayat owg)...nk share gak..ak da de tman baru..nk taw???



name d beri theodore.. ^^ comel kan...



da real theodore.plg tkejut sbb pejan kate theodore ni klu kt google mlmbangkan pengebom brani mati. mak oit..tkjut akak..



mcm mane ak bole dpt tman baru? mstilah hadiah dr kwn2 ak yg baik aty..siyes sgt2 trharu tem depa wat bsdey party kecil kecilan tok ak n dayah yg da tue ni....depa masak2 weyh..trharu akak!!! ciap wat puding koktail ko...sodap2..n kek yg daebak!....thnx sume!!! ak syg kowg 100000000000000000000000000000.
cume cdey cket sbb mlm 2 sheda sowg je yg x pat join. cian kat de sbb sem ni de mmg sgt22 bz mngalahkan pm.(yg 2 tipu r)...erm..nxt psal dkir barat..yup..ak mseh spare aktif g ngn seni dikir nih..sbb kwn2 ak sgt smangat..so x smpi aty nk tolak plawaan..dance pn ak mseh lyan g..even ak smakin chubby..p mseh x tw malu join dance bagai 2...p siyez da sem 5 t..da x mau join dance g..sbb pe? de r


lastly, ak akan truskan khidupan ini dgn epinyer..ak akn cube perbaiki klemahan dri n mnambah baik ape yg prlu terutama dr segi akademik n relationshp dgn ALLAH n mnusie ^^..okeyla..nk off dlu..baibai sume.. :)



ps: sy nk mnx tlg kwn2 yg pnah bace entry2 sy..doakan adek sy dpt result spm yg tbaek..^^ tme kaseh..

Tuesday, 21 February 2012

.....nOrMaL...

ciko.......
ak rndu ko...
sori da lme x jmp ko.. -_____-




khidupn yg suda kmbali normal




ak xdela smpi cmni




n xdela gk smpi cmni





klu yg cmni ye..sbb ak mmg da rse ngntok da skang..klu x caye tnyela chera







khidupn yg suda kmbali normal sbgi seorang student uum sem 4..sprti zombi bertempiaran di kala waktu pg yg hning tok ke klaz..glak ketawe bsame teman2 seangkatan yg sperti biase menggegarkn suasane yg sunyi dmane2 saje..tdak lupe juge melilau mncari klas2 yg trsembunyi dsbalik bngunn yg indah..tidak ttingal juge utk mngejar bas UNIC sprti preview running man show..(diowg mne de lari kejo bas)....hu7....yup...inilah yg d katekn normal itu....hope..ak akn sntiase epi ngn khidupan yg normal ini smpi ble2..^^


Tuesday, 14 February 2012

.....mErEkA...




bekaliberkn depa nih? yup...jujo ak ckp..ak jlez..sbb depa bkaliber...so..mmg topik ari nih..'mereka' mmg refer kat depa2 nih..so, frst of all ak nk bg name 'ciko' kat kwn alam maya ak ni..so stat dr saat ni..ak mmg akn bkomunikasi ngn ciko je k..jgn zelez..^^....erm..so ciko..ari nih ak nk story kat ko cket..psal 'mereka' ni..erm..ok..pkok x kn bgoyang if xde angin or xde owg yg goyangkn..so, mst de sbb npe ak nk story psal isu 'mereka'..ko tw x ciko, ak bwu nk bmesra r ngn skumpulan golongan nih..ak pn dok epi2 borak2 ngn diowg nih dgn girangnye tnpe mrasekn ape2 prasaan yg x slese..sbb diowg nih mmg bez..yola..mlut murai mcm ak..................but.............................. smpi ade 1 saat nih..ak rse x slese..jujo sgt2.. ak pure2 je dpan diowg tem 2..sbb ak pn malaz nk rspon lbey2 psal pe yg diowg nga bncangkn saat 2..(psal pe ek ?) hurm...actualy ak ni sbnany mlaz nk amek pusing sgt psal pe yg diowg cube nk smpikn..p ble ak blik uma..ak t'pikir kn smthing ngn tbe2...

pebualan yg ak da olah cket2:

A :erm..ak rse zamn skang nih..just ade 3 kje yg mmg jmin r ko dpt kje,,,,(ak dngo ngn tliti tem nih)
B: pe de weyh?
C: ak rse ak tw..
ak: snyap je tem nih n sdang b'fikir...
A: dkter,nurse n tnage pngajar...
C:owh..ne tw weyh? ak tmpang sronok dnga..yola xdela sia2 sgt ak blaja lme2 (de ni bkal ckg)
B:slamat r tok ak gk..(de ni studnt oversea,bkal dkter gk)
ak: owh...(sdg b'fikir)
B: kdg2 ak cian gk kat kwn2 ak yg kos bkn mcm kt nih..sure ke dpt kje..klu ak r...dpt kos yg bukn2...mmg da xde mood r nk blaja..dgn kate len mmg tpakse jela..
C:same r ngn ak...blaja sush2..last2 x pat kje...mcm bazir je...
A:tgk jela cam cousin ak..de blaja medic..abez buln 3 nih..HUKM da pngil..untong gler..yg Liza plak,ospital srdang da pngil..da jdik stafnurse skang..untong siot..
ak: yg mseh berpikir tnpe bsuare..n at last,,,ak wat2 ade owg cal n ak ckp ak kne blik dlu..n ak pn trus blah..-_____-


jujo ak ckp..spe yg x mau jdik owg2 yg hebt n bkaliber..sume owg kat dunie nih mestilah mahukn yg tbaek tok dri diowg kn..n mahukn pengakhiran yg tbaek..yup..dlu mnjdik sowg DOKTER mmg impian ak..(tem kcik2 yg skema dlu r) ble ckg kat skola rndah soal ak..mmg bkaliber r ak jwb..'sy nk jdik dokter, ckg'...dgn epiny ak jwb..pnah gk kdg2 tuka cita2 dlm mse 2 buln or 3 buln kmudian bler de owg tny,tem 2 la plak ak jwb nk jdik policewoman r,,bomba r..mcm2 g r..p dokter stll dlm snarai..sbb pkiran ak dlu..jdik doktor ni mmg bez r....

p x sume yg kt impikn mmg jdik knyataan,,,,da byk yg ak tgk...n antarenye ak r...even pd mulenye ak stll psoalkn np ak x ley jdik dokter..siyez weyh..(klu iktkn ne leyh psoalkn)...pnah 1 mse dlu ak giveup sbb owg len ley dpt pe yg diimpikn.......but........lame2 ak mkin waras...myb klu r ALLAH..msih bg chance kat ak jdik dokter...myb ak fail kat tnga jln..or...ak myb jdik dokter yg x bjaye (sbb tgk myat je pn da tkot)...myb ak hnye akn saloo fail tem nk bdah owg ke..x ke ak hnye akn menyushkan owg len..n mragut nyawa yg x bdose.. n g 1,,sgale rzki yg ALLAH bg mmg da tbaek tok dri kte sbnany...xprlulh dpersoal..n myb ape yg ak usehekn tem waktu ak blaja kat skola dlu blum ckup tok mnjadikn ak sowg dokter...maka, kata aty ak b'bsik..'bsyukurlah ngn pe yg de diha'..n 1 bnde g yg ak dpt..kt kne sntiase rse bhwe dri kt ni lbey brtuah bbnding owg yg mmg dtimpa ujian yg lbey dr kt...lg kesian kat mereka...

so,cnclusiony...perjuangn dan kehidupn yg pnuh onak dan duri tetap prlu dtruskn dgn msi n strategi yg baru..mmg gaya ak ckp nih mcm bajet je kn..p at least ak ade ssuatu yg prlu dlakukn smpena nek sem bwu nih t..n pd kwn2 ak yg mcm pnah rse gveup jap mcm cter ak td..jom kt bngkit kmbali ngn smngat yg bru n jgn risu..ak akn sntiase support kowg slagi mmpu...^^ (mcm ayt ak saloo n tipical punye nasihat r)...sbb ak sgt2  syg kowg...


sekian,time kaseh... :)

Sunday, 5 February 2012

....voucher 1 MALAYSIA...

allooooooooooo,,,,,

hello2 hye2 helo hye helo...

orite,,ari ni ak nk citer psal prasmian baucer 1 MALAYSIA yg ptame yg ak da dok lme kpit kat dlm dompet ak...erm..cmne ak ley rsmikn? sbb ari ni ak g bndo ngn adik2 ak...bek kn ak...kua pn ngn sibling..ceh..akk mitali knon.. :P..actualy, prasmian ni ak da lme nk wat..p mmandangkan pd ary yg poyo 2..ak tlupe nk bwk ic,makenyer..ak tlah ofer baucer ak kat FATHIAH n pejan...tem 2 rse cam dri ni d thap sengal yg mlampau...hu7..ic pn ley tngl...(ade sbb ok, kn nga exm...make tinggalin dlm kotk pnsel).. ala, da cuai 2..ckp jela.....ok,

                                         
                       d sini ak nk plesing baucher ak 2...


baucer ak yg owsem..tbaek bukn...awat tngl 3? bia ak jwab..sbb ak da gune 1..



n here list brg2 yg ak da tbeli :

 bku tulis sngle line n kotak2...tok adik ak nih..xdela cmni..ni gmba ak curik kat pkcik google..


ni plak msti kowg tw..ni pn tok adik ak...



ni bpak ak nye..ak pn x tw npe bpak ak amek ni..mstila sbb ayh ak nk gune kn...


ni kale luna ok..zman ak kcik2 dlu pki..wndu tem 2..p kaler ni pn tok adek ak..

 pen ni  pn tok adik ak...bgozkn ak..p bkn pen mhal ni..gmba hiasan je..


jgn g tw sape2..adek ak beria nk komik ni..so men amek jela...

mne brg ak? tara...ni r bku yg ak amek....^^ suke2..




ok2....btenang...msti rami yg nk sman ak sbb ak de bli brg yg plik cket....sbnauny jujo ak ckp..yg ak x puas aty ngn pe yg ak bli ni..sbb??? 

  1. ak cam x slese bler ak nk bli brg p ade kekangan mase,,oleh sbb td ade msalah yg x dpt nk dielakan..so mmg ade kekangan r kn.. ak men taram je pe yg ak nk bli...ble tem2 cmni..yg ak risu ialah ak men amek brg2 yg ak suke tnpe mnghiraukan kewarasan..(mksdny men amek jela)
  2. then, td plak ramai sgt2222222222222 owg kat popular kluang mall...siyez rami jah..n ak nmpk rami yg dok pgang n tyang2 baucer depa..(bajet ak x de r)..
  3. bile da rami..mmg bratur pn pnjg gler r..di sini thap kesbaran mmg d uji...nseb ak ni agk pnyabar...
  4. ak nk bajet pn cam bengong2 cket...yola..takot tlebih...tekurang xpe g...ak da r mmg byk wet kn skang ni nk dok tmbah wet sndri if lbey dr rm 50...sbb cam srabot nk dok kire2..(walhal bole je)
  5. akibt rami owg...nk plih2 bhan bcaan yg ak nk 2 mmg km slm jela..ciap bhimpit kat rak2 bku...
nmpak x di situ? btape kalutny ak..(walhal crik bku je)...yup..mmg tol..pd ak..dlm kdaan tdi ptg..mmg sush nk decide..2 r..kat pkan ak kn de kdai bku yg bole gune baucer ni..yg ak gtal sgt nk dok gune kat gdung bsau sape sruh..mmg rmbang mate r..hahahahha...p mmg ak da plan nk bli kat popular pn...g jela..byk choice sket...

n yg skeping baucer ak 2 mmg byk ak abezkn kat adik ak yg hakim 2..(lupe plak x cte g psal sbling ak)...sbb de mmg sgt2 prlukn brg2 d ats...so xpela..dik..krajaan bg pn tok bli brg2 nk blaja..klu cm 2..pehal plak ade lwak kmpus? he3....he3....(glak x bkak mlut)...sbb bler ko da knpius mcm ak td,mst kowg pn akn men amek je pape..sbb ak ni pn bkn nye skema sgt nk bli alat2 skola mlambak..n bku ak byk kat u je yg jual...pe g..ak bli jela.... STOP NERAKA tw..bukanye ak bli bku plik2 sgt...(sape nk pnjm bole)

hu7..okla...skali lg...kowg jgn gtw sape2 tw..yg ak da tbelikn adik ak LAWAK KAMPUS..n g 1..tem baya,,ade baki 3 hngit lbey..mmg adek ak dok bli lolipop n ayaq twister sbotol..da pkeje de kate swuh amek n ckupkan note 50..so, ngn epiny adek ak p amek..tem ak kire2 b4 nk baya 2..ckup tw..p myb ade less kat bku yg ak bli 2...

ok r..ak nk mrasmikan bku stop nerake ak 2..insyALLAH...ak akn share input dr bku ni...p bg ak dok bce smpi abez k..^^....paipai...slm...


ps: hope..mhasswa n mhsswi yg len gunekn baucer 2 sbaikny..jgn jdik cm ak..g 1..awatla navbar ak ciap jtuh ke bwah..alahai blog ak ni..

Saturday, 4 February 2012

...RaNdOm...


                           assalamualaikum..w.b.t

       hye..kwn2 sjagat...long tem no see ek..lalalalalalalalat.....buang tebiat gk ak lme2 private blog..bajet cun sgtla blog ak nih....ermm...mmandangkn ak mmg da lme gle x update...mmg sah2 r byk bnde ak nk bebel...of coz ok...frstly, sjak mnjdi smakin mude nih.. (buwek) ak smakin bkobar kobar utk mnjalani khidupn yg mndatang nih..dgn kate len nga smangat gle r jah..byk bnde bwu yg ak jrang wat kat uma..p skang ak da wat...hu7..cntohnye? jeng2..tgur jirn2 tetange ak...mlahan ciap2 borak lme2 g..oleh sbb dok uma tmn nih...ak rse smangat kjirann 2 mcm kurng je..ak pn x tw npe..ptotny uma mkin rapt..mkin rjin2 r tgur sape..siyez weyh..uma tman nih ibaratnye ko sdawe..jirn ko pn bole dnga skali tw..amboi,,btape raptny uma yg ak nk g tw nih..ak pn plik..sbb ak jelez tol ngn azatulafzan n jirn de..bek sgt222...ciap lepak sme2 2...ak rse sbb ad owg cm ak kat tman sri benut nih..mmg mnyumbang kpd kurangny smangat kejirann r ak rse.. (bwu ko tw ke)myb gk kat tman ak nih..rami sgt yg bkejaye..thatz why r..jrang nmpk btang idung..so, pe prubahan yg ak da wat 2..mmg kne bg tpuk tgn kat dri ak sndri r..hu7..

nxt...ak cntct blik kwn2 ak yg da lme ak tnglkn..(sbb ko dpt cal free kn tem bsdey  ri 2)....bole r ckp...ade yg da bzaman ak x cntct..mak oit..sore sdap2 2..nmpk sgtla ak ni kn,,, ciap mcm ley wat pknalan dri blik..ish2..ciap bwu r nk tny ko watpe skang? blaja ne? kos pe? pkwe sape? last ayt ak..jgn lupe jmput ak ble nk kawen t.. :P ..ahahahaha..ape punyer ak r...n ag ak tkjut..ade je kwn2 baye ak 2..da kawen weyh..yola..da de jdohkn..bgozla dprcpatkan..len r ak nih...papepn mmg thniah r diowg..mmg ak tgk kat fb diowg(bwu nk add r kn)..mkin cun2..cntk2 gmba kawen...^^ (tbe2 rse nk kawen gk) mmg nk kne tibai r ngn mk ak...grrrrggggrrr....he3...(grau jela jah)...2 je pn yg ak wat sjak ak da 21 taun..yg len cam biase je r..mkn byk2..tgk kpop..mkn g...bce nvel..tdo..mkn g...serakan dapur crik rsepi bru...intai fb org..mkn... (nmpk x kat situ..tema mmg mkn je) -___-...

sbnany da x saba nk blik u..nk jmp bsfwen2 ak..hmmm...rndu seyh...( ni gdik nameny)..tem kat u sibok nk blik...da kat uma nk blik u blik...pd ak r..sume ni mmg lumrah khidupn mkhluk yg bname manusie...mmg saluny x puas..mcm ak..jeng2..lalalalalalalal...(ari nih mmg tema ktuk dri sndri)..npe? x bek? suke aty ak r..ak rse g bek dari ktuk owg...(spatotny kne bsyukur ngn pe yg de)..pe r...kn ak da ckp..akibt da lme x update entry, kn ak da bebel mmnjang..aish...-__-..anyway, ak da lme x update

sbb:
1.       ak mlaz
2.       ak x tw nk gune template n design pe..ni pn ak blasah je..caye r bpe ari g ak akn tuka g..ahahahaha
3.       intenet yg slow sprti siput b**i mmbuatkn ak smkin mlaz tok update... ngee~
4.       oleh sbb folower x rami..mke x keshla x update saloo..
5.       lastly, xde idea nk tulis pe..jeng2..



okayla...mau kua g jln2...bia kasi otak ak ni bfungsi ngn wjar cket..asyk dok t'prok kat uma je..paipai...^^








Thursday, 26 January 2012

....manis2masam...

aiiii........

rjin awk update entry?

sbb pe?

da mcm sheda yg seram... lalalalalalalalalal...


some1: madi pe mksd tjuk entry ko ni? ceciter ceciter...

madi: hu7...ko  agk2 r pe mksd de?

some1: ikn siakap 3 rse kot..muahahahaha....

madi: pun bole.. :P



actualy....tjuk entry ni mmg relate ngn pe yg ak cube nk luahkn..ak td ade gk t'pk nk wat tjuk entry ikn siakap 3 rse..p kang ade yg rse ak ni plik plak..p bio r..suke aty ak nk wat tjuk pe pn kan..ni kn blog ak..ngeh2...

erm..erm..klmarin kn..klmarin kn...ade r mmbe ak msg ak gtw yg ak ni mcm saloo je nmpk epi..salu ke? myb owg yg pnah knal ak je tw sape ak ni sbnony..(mmg r kn )..nk kate ak ni epi saloo, x gk..sbb ak ni sbnany manis2masam gk....ade mcm tjuk entry x? hu8...

jujo ak ckp..ak mmg suke smile kat owg..habit weyh....siyez..smpi pnah tsengih sngih x tntu psal..kat owg yg ak x knal pn cm 2..mcm bgoz je kn ak ni....kdg2..ak pnah nk try wat muke biase wthout smile..but,,,, i cant...
ble ak x smile..ak rse mcm ade 1 pkare yg plik kat dri ak nih...n ade gk yg ckp ak smbong..start drpd 2 ak da dok smile x tntu psal...ak pn x tw r geng2 ak 2 pasan ke x..myb x sgt kot..jgn smpi ak smile kat pragut or prompak suda..myb sbb 2 r depa2 nmpk ak nih mcm epi je kot...

kdg2 klu owg tepon..ak byk dok glak je..ak pn x tw nape..2 pn 1 habit ak g..ish22222...ntah bler nk bnti pn x tw r...ak rse kn sbb ak nk ilangkan feel kekok kot..agy2 klu ckp ngn kwn laki2...jeng222....2 dia..da kantoi..ckp ngn sape r 2...yola..ak kn de kwn2 laki,,kosmate ak g..kwn2 tem mtrik,kwn tem skola,tem tadika g..pe la kowg nih..ngan ke 'habit' kan ak ni...(amboi bahase ko)..

myb owg nmpk ak ni cam epi gler je..walhal..dlm aty ade taman...slah2..ade masamnye gk kdg2...(nmpk sgt hpokrit)...tpulang kowg nk dscribe ak cmne..p siyez..ak mmg jniz 'pnyimpan'. pnyimpan pe 2? bkn dndam ok..p rhsie psal ak r...ak just akn luahkn bler ak da x than sgt..sbb ak rse 1 of da bez way x nk mltop..citer kat bsfwen or some1 yg ko trust sgt2..sibling ak pn sme je...

myb owg akn ckp...weyh..ak saloo epi je r..pd ak de mmg ckp bhong..sbb..mmg 2 ragam mnusia..even ko rse bnde 2 skjap je..cam ko rse nk mrah owg..p jap je...ianya tetap d pngil sbuah prasaan marah k...huh..pnjg plak ary ni ak bebel...siyez..ak da 21 taun idup kat dunie ni..(alhamdulillah msih d beri pluang)...da mcm2 rgam mnusia yg ak jmpe...(jgn r bndingkan ak ngn nenek upin ipin 2) mmg r de g lme..

last but not least, ak rse papepn jdi r dri kt...x yah nk dok fenin2 nk pikiaq cmne nk puaskn aty owg sgt2...sbb..pe yg ak tw..ade sstngah golongn mnusia nih mmg x pnah puas dgn pe yg diowg ade..siyez weh..walhal kdg2 ak rse ak da bg yg da bez, but still kne kritik...hurmmmm...cam 2 la..better, kt wat je pe yg tmampu..mnjlang 21 taun nih..myb mmg ade bnde yg ak prlu update psal dri ak nih..da mcm2 virus da nih...he3...

okiez..smpi sni je..nk bsuh bj nih..chow dlu... ^^ bye... 



....smile cmni pn bole...


                                           
                                                   
                kowg plih r yg mne2 k... :p....plihan d tgn anda...^^


ps:  x yah nk pndang plik sgt r ngn entry 26 jan nih..mmg plik2 je ngn susunn ayat yg mcm  #&*%@&^%...ntah pape...hu7...  -_____-